Merkstrategie

SOCIAL MEDIA STRATEGIE

Een social media strategie is een tool om engagement te krijgen met je doelgroep. Zo kun je consistentie bieden aan je volgers, en is wat je post ook relevant. Verder maakt het je werk ook makkelijker. Doordat je van tevoren weet wat je moet posten, hoef je niet elke keer het wiel uit te vinden. We beginnen met een gratis routesessie en maken een social media plan voor je dat je zelf kunt uitvoeren. Na een tijdje uitproberen evalueren we de strategie en kijken we of je je doelen hebt behaald. 

Gratis routesessie!

Een social media strategie levert het volgende op:

✓ Merkautoriteit
✓ Engagement met je doelgroepen
✓ Een consistent merk op alle kanalen
✓ Zichtbaarheid en vindbaarheid
✓ Specifieke doelen bereiken met je socials

De onderdelen die aan bod komen

Social media SMART-doelen

Een gratis intake om de doelen in kaart te brengen. Een valkuil met social media is zomaar beginnen zonder doelen te stellen. Want waarom wil je social media inzetten? Welke meetbare doelen wil je bereiken? En op welke kanalen dan? Dit gaan we in SMART-doelen voor jou formuleren.

Social audit

Voordat we een strategie bepalen, kijken we via een audit naar de huidige data van je social media uitingen. Uit de audit kunnen we conclusies trekken over hoe het account presteert, wat wel en niet werkt, wat er moet veranderen en waar de prioriteiten liggen voor de toekomst.

Contentpilaren

Contentpilaren fungeren als de kapstok van al je uitingen omdat dit de overkoepelende onderwerpen zijn waar jij social content over maakt. Dit is belangrijk omdat je hierdoor consistent en duidelijk communiceert en omdat je er heel gericht een doelgroep mee bereikt. Daarnaast kun je op deze manier ook op social media jouw merk-dna behouden.

Contentplanner en metrics

Voor social media is een contentplanning onmisbaar. Want consistentie is niet alleen belangrijk voor je volgers, maar ook voor algoritmes die jouw berichten wel of niet pushen. Wij maken een planner voor je, zodat jij dit gemakkelijk kan uitvoeren. Daarnaast voegen we een metrics bestand toe zodat de resultaten op de social kanalen gemakkelijk te analyseren zijn.

Evaluatie van de strategie

Je kunt alleen maar testen of een social media strategie heeft gewerkt door te evauleren hoe het is gegaan. Daarom zullen we -afhankelijk van de doelen- na verloop van tijd de resultaten en de uitvoerbaarheid van het plan analyseren en de strategie bijschaven of aanpassen. Daarnaast bekijken we wat wel en niet heeft gewerkt.

de basis leggen voor jouw social media?

Plan een belletje met ons en dan kijken we wat we precies voor je kunnen doen.

hulp bij je merkstrategie
Let's go!

Hoor het van een ander

ZO GAAN WE TE WERK

Tijdens een vrijblijvende belafspraak of een afspraak bij ons op kantoor, bespreken we alle punten waar jij hulp bij nodig hebt. Daarna brengen we in kaart hoe bij welke onderdelen en hoe we jou daarbij kunnen helpen en krijg je van ons een voorstel.

Wij bieden geen standaard-pakketten want elk bedrijf is anders. Wij leveren maatwerk dus hoe we samenwerken verschilt per klus. Wel zorgen we altijd voor een duidelijke planning en hebben we incheckmomenten en tussentijdse evaluaties. 

Als het samenwerkingstraject erop zit, evalueren we altijd hoe het is gegaan en of je nog vragen hebt. Zo kijken we bijvoorbeeld samen met jou hoe je een door ons ontwikkelde strategie inzet voor je bedrijf en of dit nog bijgestuurd moet worden. 

Meestgestelde vragen

Kan ik ook een strategie krijgen voor één kanaal?

Zeker! We kunnen een strategie maken voor alle kanalen die voor jou belangrijk zijn, of voor één specifiek kanaal zoals Instagram of LinkedIn. 

Omdat wij maatwerk verzorgen is dat voor elk bedrijf anders. Sommige bedrijven hebben bijvoorbeeld alleen hulp nodig bij Instagram terwijl andere bedrijven ook een strategie willen voor Linkedin. Boek een routesessie met ons in en wij komen met een offerte op maat. 

Dat is zeker mogelijk! We begrijpen best dat het echte werk komt, als het plan eenmaal gemaakt is. Daarom kun je altijd consulten bij ons boeken (indien gewenst in abonnementsvorm) waarin wij je begeleiden bij de uitvoering.

Is een social media strategie wel wat ik nodig heb?

Dat weten wij als we je hebben gesproken voor een routesessie. Wij kijken dan precies naar wat jouw doelen zijn en hoe we je daarbij kunnen helpen. Dat kan een merkstrategie zijn, maar misschien past een contentstrategie, merkstrategie of iets heel anders wel beter bij wat je nodig heb. 

Je krijgt een compleet uitgewerkte strategie in een mooi pdf-document. Wij zorgen voor een strategie met een visueel aantrekkelijke opzet, die goed werkbaar en overzichtelijk is. Verder zorgen we ook voor handige invuldocumenten zoals een planner en metricsbestand waar je zelf mee aan de slag kunt.

Uiteraard kunnen we je niet alleen begeleiden in de uitvoering, maar je ook helpen bij de uitvoering zelf. Als je het maken van de posts en social copy liever aan ons over laat, is social media contentcreatie en management misschien eerder wat je zoekt. 

FAQ's merkstrategie

EERST EVEN KENNISMAKEN?

We snappen dat je ons graag eerst spreekt voordat we samen gaan werken. Zo kun jij ons uitleggen waar je behoefte aan hebt en dan kunnen wij je vertellen hoe we jou verder kunnen helpen.

Ik wil kennismaken

EERST EVEN KENNISMAKEN?

We snappen dat je ons graag even wil spreken voordat we samen gaan werken. Zo kon ons uitleggen waar je behoefte aan hebt en dan kunnen wij je vertellen over onze werkwijze.

Ik wil kennis maken